fbpx

Weg van de getallen.

Vanaf onze geboorte hebben we iets met getallen. We worden meteen gewogen en gemeten. Hiermee worden we vaak vergeleken met de “standaard”.

Ook op de lagere en later middelbare school gaat het om cijfers en presteren.

Zodra je gaat werken gaat dit door.
Er moeten immers “targets” gehaald worden. We leven in een prestatiemaatschappij. Alles draait om prestaties en dat drukken we uit in cijfers.

Met hardlopen zit dat vaak ook zo.
We willen ons meten.
Meten met en voor onszelf en met anderen. Natuurlijk, we willen vooruitgang boeken. Of niet soms?

Afgelopen zaterdag zie ik na de finish van mijn eerste echte trail iedereen driftig de stopknop zoeken op zijn of haar hardloophorloge om zijn of haar gelopen tijd vast te leggen. Ik had mijn horloge wel om, maar heb hem niet gebruikt. Ik vond het zelfs vreemd dat er tijdswaarneming was. Waarom moeten we ons gevoel vastleggen in tijd?

De vraag die ik mij na afloop stelde was dan ook; wat voegt die tijd toe aan het gevoel dat ik over hou na deze fantastische trail? Zegt die iets over mijn gevoel? Nee, sterker nog,de tijd zou misschien zelfs afbreuk hieraan kunnen doen.

Sinds ik met Mindful Run begonnen ben is tijd, snelheid en afstand van ondergeschikt belang en is voelen, beleven en ervaren daarvoor in de plaats gekomen.

Weg van de getallen, terug naar jezelf. Terug naar je gevoel.

Wil jij ook deze weg met ons bewandelen of hardlopen, weer leren genieten en ontspannen.

Ga met ons mee en ontdek, ervaar het zelf:
www.mindfulrun.nl/venlo

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.
1
Meer weten over de trailruncursus? Stuur mij gerust een appje
Powered by