2movemindful blog:

Wandelcoaching – effectieve en blijvende verbetering – Christine

Een foto zegt soms meer dan duizend woorden ooit kunnen doen. Via deze foto wil ik dan nog een korte beknopte reflectie weergegeven van de wandeling van afgelopen woensdag. Voor mij werkt de reflectie op deze manier het beste. Het is namelijk de manier die het beste bij mijn karakter past.

Afgelopen woensdag zijn we wederom aan de maas gestart en zijn we een heerlijk stuk gaan wandelen. Ik heb verteld over het heerlijke weekend dat ik heb gehad, maar ook de gedachtes die door mijn hoofd gingen heb ik gedeeld. Voornamelijk de vakantie zonder mij  die P. gepland heeft speelt een grote rol in de gedachtes die ik heb. Deze wandeling ben ik erachter gekomen dat ik mijn onzekerheden en het overdenken zal moeten accepteren en juist een goede balans moet gaan vinden om hiermee om te gaan. We hebben vervolgens nog een oefening gedaan om te gebruiken op het moment dat ik weer te veel aan het nadenken ben. Persoonlijk vond ik dit een prettige oefening en kwam er vanbinnen zeker enige emotie los. Het probleem is alleen dat ik dan op dit moment me nog niet helemaal durf te laten gaan en de emotie dus durf te tonen. De oefening voelde erg prettig aan en na de oefening was ik erg blij.

Ik vond de oefening erg waardevol. Zo waardevol dat ik deze oefening op donderdag nog een keer heb kunnen toepassen, omdat ik emotioneel gezien in een dipje zat. Na de oefening voelde ik me een stuk beter. Het scheelde natuurlijk ook heel veel dat ik later die dag een goede afleiding had.

Op dit moment voel ik me ook echt een heel stuk beter, zowel fysiek als mentaal. Ondanks dat ik op zondag een kleine discussie met P. heb gehad, heb ik me de hele dag niet druk gemaakt. En heb ik zijn woorden in vertrouwen genomen. Ik ben dus een keer gaan geloven dat hij echt meende wat hij zei. Als hij zegt dat het prima gaat tussen ons, moet ik dat als waarheid aannemen.

Ten slotte merk ik de laatste dagen dat ik een ontzettend sterk persoon ben. Op fysiek gebied wist ik dit al, maar de laatste dagen heb ik dit voor mentaal op gebied van doorzettingsvermogen gemerkt. Ik ben trots op mezelf. Ik ben een topper en dat mag dan ook weleens erkend worden. Ik weet dat ik dit niet iedere dag zal voelen en dat ik er nog niet ben. Ik merk alleen wel dat ik al een grote stap in de juiste richting heb gezet en hier ben ik heel erg TROTS op!!

*namen zijn ivm privacy gewijzigd

Benieuwd naar ons aanbod voor bedrijven?

Ervaringen van onze klanten