fbpx

Trailrunning

Trailrunning

Ga mee trailrunnen met 2MoveMindful! Je vrij voelen was nog nooit zo makkelijk!

WIL JIJ STARTEN MET TRAILRUNNEN? MELD JE AAN VOOR START2TRAIL

Wil jij ook eens een ander pad volgen? Je volledig vrij voelen in de natuur? Werken aan je lichaam en geest? Ga dan mee trailrunnen met 2MoveMindful! In een programma op maat voor de beginnende trailrunner (Start2Trail), starten wij vooral met naar buiten gaan. Schoenen aan en gaan. De natuur in, genieten, beleven en ervaren. 

Kortom, heb je geen ervaring, ren je niet of nooit en wil je nu eindelijk eens een keer het rennen verantwoord opbouwen onder begeleiding? Speciaal voor jou heeft 2MoveMindful ism Trail-running.eu de cursus Start2Trail uitgewerkt. In deze cursus maak je kennis met alle basisprincipes van deze unieke manier van sporten. Geloof ons.. daarna wil je nooit meer anders!

Inhoud Start2Trail

Wil je kennis maken met trailrunning of wil je andere trailrunners leren kennen? Dan is Start2Trail zeker iets voor jou.

We bieden Start2Trail aan op twee niveaus.

* Starter: Hier starten wij vooral met naar buiten gaan. Schoenen aan en gaan. De natuur in, genieten, beleven en ervaren. Kortom, heb je geen ervaring, ren je niet of nooit en wil je nu eindelijk eens een keer het rennen opbouwen op een verantwoorde en begeleide wijze? Het instapniveau is 3x per week 5K wandelen en vandaar uit de stap maken naar het rennen in de natuur, trailrunnen.

* Intermediate: Loop je al wel? Maar misschien nu nog op de weg? Of al in het bos? Maar kun je wel al een half uur rennen? Of ren je comfortabel een 5K? Wil je de vervolgstap maken? En zou je de uitdaging aan willen gaan om in 6 maanden van 5 naar 20K te gaan op trails?

In een periode van 6 maanden bieden we je een divers programma van gezamenlijke activiteiten waarbij Trailrunning en natuur centraal staan. We verzorgen onze Start2Trails met trailrunners, sportcoaches en specialisten op gebied van voeding, fysiotherapie en gear. We delen informatie, geven adviseren en delen onze ervaringen met de groep.

Het programma bestaat uit 3 kennisbijeenkomsten waar we een onderwerp centraal stellen. Deze bijeenkomsten worden gepland bij onze partners en na de inhoudelijke kennissessie gaan we naar buiten voor een trailrunning activiteit.

Gedurende de duur van 6 maanden beschikken alle deelnemers over een persoonlijke coach en krijgen ze trainingsadviezen. Je hoeft bij aanvang nog niet te lopen (mag wel). Samen gaan we deze afstand uitbouwen tot wat bij jouw past!

In het Start2Trail programma zitten standaard

  • 3 deelnames aan trailrunning evenementen.
  • Een trainingsschema met een opbouw van ongeveer 0 km hardlopen tot 10km (of zelfs meer)

MELD JE AAN!

De cursussen START2TRAIL starten in het voorjaar 2019.

Vooruitlopend daarop zullen we een clinic geven:

Zie onderstaand het overzicht van de data.

Clinic 14 April 2019 | 10.00 uur – 11.30 uur

Startlocatie : Maasduinen Belfeld

Aanmelden kan hier Startdata & Locaties 

Wil je eerst meer weten over trailrunnen? Lees dan even verder!

Trailrunnen: wat is het?
Heel kort gezegd is trailrunnen niets anders dan (hard)lopen over (bos)paadjes. Geen kilometers asfalt vreten, maar je inspannen midden in de natuur. Niet de snelste, de beste en de eerste loper willen zijn.. maar genieten van de reis. De natuur en omgeving daadwerkelijk beleven en in je opnemen. Je hoofd letterlijk leeglopen. Je vrij voelen. En dit alles op je eigen tempo en op de manier die bij jou past.

De laatste jaren wordt trailrunnen steeds populairder en er worden inmiddels dan ook diverse trails georganiseerd waar je als loper aan kunt meedoen. Ook tijdens deze wedstrijden gaat het er niet om om de beste, snelste of eerste te zijn. Genieten en vrij voelen staat tijdens het trailrunnen centraal. Tijdens het trailrunnen ren of wandel je over de meest prachtige wegen dwars door de natuur, wandelpaden worden afgewisseld met heide of mulle zand, je rent over heuvels, door glooiende landschappen, over smalle en kronkelende paadje en over open stukken. Trailrunnen staat in het teken van ‘gewoon gaan’, genieten en buiten zijn.

Trailrunnen: waar doe je dat? 

Als je gaat trailrunnen dan loop/ren je het grootste gedeelte (ca 90%) ‘off road’. Heuvel op, heuvel af, slingerend over zand, over rotsen en over bospaadjes. Kortom: je werkt aan je lichaam en geest. En dat middenin de natuur.

De voordelen van trailrunnen

#1 Trailrunning is goed voor lichaam en geest
Als hardlooptrainer heb ik (Hans) jarenlang beginners begeleid bij het starten met hardlopen. Een groot deel van deze trainingen heb ik op de atletiekbaan gegeven, op de openbare weg, maar ook in de bossen. Met name dat laatste ging me steeds meer aanspreken. De natuur doet iets met je: het is goed voor lichaam en geest. Als je rent door het bos kun je echt even alles loslaten. De boel de boel laten. Het geeft energie.

#2 Door trailrunning word je één met de natuur

Omdat trailrunning vooral gaat om genieten en beleven is dat in combinatie met Mindful Run de ideale combinatie voor mij. Het gaat niet om snelheid, tijd en afstand. Je geniet van de omgeving, de natuur en de mooie paadjes. Je wordt als het ware één met de natuur.

#3 Trailrunning is heel afwisselend
Trailrunning is heel afwisselend en daardoor goed voor je conditie en omdat je over zoveel verschillende soorten terrein rent verveelt het nooit. Na het lopen van een Trail hou je een heerlijk voldaan en euforisch gevoel over.

Overtuigd? Meld je dan snel aan voor onze cursus Start2Trail!

De cursussen starten voorjaar 2019.

Vooruitlopend daarop geven we een clinic

Data en locaties: klik hier.

Wil jij als een van de eerste weten wanneer de cursussen starten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Open chat
1
Heb jij nog een vraag? Stel ons die gerust.
Powered by