2movemindful blog:

Positief en energiek wandelen

Positief en energiek door het leven wandelen is niet voor iedereen gemakkelijk.

Er zijn veel factoren die kunnen belemmeren dat jij voldoende energie hebt en daardoor niet altijd positief in het leven staat.

Denk aan een drukke baan, veranderingen in je werk of privé-situatie of de combinatie van een baan en gezin. Ongemerkt kun je in een stressvolle levensstijl glippen en al snel zie je door de bomen het bos niet meer. Je bent het overzicht kwijt en leeft van dag tot dag, uur tot uur.. Je bent weer blij als het weekend is. Maar dan is het weer maandag en je voelt je nog steeds vermoeid en toch moet je weer aan de slag. Je vraagt je af hoe lang je dit ritme vol gaat houden , maar je gaat door en vertelt jezelf dat je je niet moet aanstellen.

Ik heb het zelf aan den lijve mogen ervaren…

De combinatie van een huilbaby en daarnaast mijn baan was niet te doen. Ik voelde me leeg en moe. Kon niet meer helder denken en belandde thuis. Burn-out. Met therapie heb ik me opgekrabbeld. Later ontdekte ik de kracht van de natuur en ging ik geregeld alleen wandelen. Vond rust en in de stilte kon ik weer energie opladen. Ik kreeg ruimte om keuzes te maken die mij uit de negatieve situatie leidden.

Wandelen in de natuur is helend. De reuk, de kleuren van de planten en bomen en de frisse wind door je haren werken rustgevend.

Rust in jouw hoofd. Ontspanning. Je laad op en krijgt ruimte om weer helder te gaan denken. Vreemd genoeg hoef je er niet veel voor te doen. Alleen je schoenen aan te doen en naar buiten te gaan.

Wil je blijvende veranderingen aanbrengen in jouw levenspatroon, maar heb je iemand nodig die jou tools en tips geeft hoe je dit kunt aanpakken, die naar jou luistert en samen met jou gaat ontdekken wat voor jou werkt?

Wil jij (weer) volop energie en positief door het leven wandelen?

Als wandelcoach wandel ik graag met jou mee.

Benieuwd naar ons aanbod voor bedrijven?

Ervaringen van onze klanten