“Als we de toekomst willen verbeteren moeten we het heden in beweging brengen.”

“Nog eerder dan een ziekenauto belde zijn dochter mij op”

Het was oktober 2020 dat hij gebeld werd. Zijn collega en goede vriend was in de ochtend door zijn dochter levenloos aangetroffen in bed. Een acute hartstilstand was hem fataal geworden.

Een samenwerking van 16 jaar kwam zo abrupt ten einde. Een heftige tijd als werkgever, voor het personeel en de familie. Ook klanten moesten wennen aan het feit dat hun vertrouwde contactpersoon er niet meer was. Voor 2 weken was er begrip dat het werk werd uitgesteld, daarna kwamen toch de vragen.

“Met mijn handen in het haar ging ik op zoek naar een vervanger”

Ondanks het verlies, het gemis en verdriet moest er toch een vervanger worden gezocht voor de werkzaamheden. En eigenlijk was er geen vervanger te vinden! Het was een man met groot verantwoordelijkheidsgevoel en passie voor zijn werk. Zelfs toen hij een periode door acute staar ernstige problemen had met zijn ogen werd hij door zijn vrouw naar het werk gebracht om daar in het donker klanten verder te helpen. Fel licht kon hij destijds niet verdragen en auto rijden was met zijn ogen onverantwoord. Na een operatie aan zijn ogen knapte hij snel op. Hij was al snel weer volledig aan het werk en hij voelde zich goed. Niemand had verwacht dat het zo zou lopen. `

“ Soms is het nog moeilijk. Dan komt er een auto aan en dan denk ik….Daar komt hij aan”

Er is een vervanger gevonden maar tot de dag van vandaag overheerst het gemis van een dierbare vriend en collega. Het heeft veel met het bedrijf gedaan en het heeft zowel werkgever als werknemers de ogen doen openen. In alle opzichten is er beweging!

Nu is het mijn tijd!

Hij noemt zichzelf een “stevig type” en oké als hij opstaat heeft hij wel eens pijn in de rug. De gebeurtenis met zijn goede vriend en collega maar ook de gezondheid van zijn vader die eerder met een acute hartoperatie tijdens een vakantie door het oog van de naald is gekropen, heeft hem voor eens en altijd doen besluiten om zichzelf én zijn eigen gezondheid op één te zetten.

Iedere woensdagochtend is het zijn ochtend! Dan wandelt hij 1 uur en 15 minuten en soms langer onder begeleiding van 2MoveMindful. Zijn personeel weet het en hij ook. Weer of geen weer ook bij stromende regen mag hij aan de wandel!

Hoe ziet zo’n ochtend er dan uit?
07.00 uur Start met korte bespreking hoe het gaat. Statistieken worden bijgewerkt en de route besproken
07.15 uur Samen op pad
08.30 uur Kop koffie en samen ontbijten
09.00 uur kan de dag energiek beginnen!

Uit ervaring weet hij inmiddels dat het een hele andere start van de dag is die hem de hele dag door energie geeft! Afvallen is hierbij geen doel maar een mooie bijkomstigheid. En toch twijfelt hij ook wel eens om te gaan.

Zal ik afbellen?

Het weer is geen enkel excuus om de wandeling te annuleren. Zelfs met de enorme regenval en bij hoog water van de Maas wordt er gewandeld, gepraat, gelachen en af en toe gehuild. 2MoveMindful is de stok achter de deur!

Goed voorbeeld doet goed volgen!

“Ik ben een makkelijke baas”, zegt hij lachend. Als eigenaar van een familiebedrijf dat gespecialiseerd in financiële dienstverlening geeft hij leiding over vier en binnenkort vijf medewerkers. Hij is de derde generatie in het bedrijf en heeft het bedrijf in de loop van de jaren zien veranderen en groeien.

Zo is hij zelf jaren geleden bij zijn vader in de zaak komen werken voor het automatiseren van dossiers. Nu is hij een volwaardig opgeleid adviseur en trots eigenaar van een mooi bedrijf waarin persoonlijk contact, openheid en vertrouwen voorop staat.

Zijn personeel en zijn partner zijn veel meer met beweging bezig dan ooit tevoren. De een is meer gaan wandelen en de ander pakt het rennen weer op. Met hulp van een stappenteller en app is bewegen regelmatig onderwerp van gesprek op kantoor en thuis aan de eettafel.

Het kantoor wordt binnenkort ook verbouwd naar een omgeving waarin bewegen meer wordt gestimuleerd. In het nieuwe kantoor zijn straks staande bureaus en open werkplekken waarin het makkelijk is om elkaar op te zoeken.

De juiste match maakt van iedere coaching een succes!

Hoe jezelf bent als baas krijg je terug van je personeel, zeg hij. Het is geven en nemen als werkgever. Hier ben ik het als coach volledig met hem eens. Het is ook niet voor niets dat het contact tussen ons zo prettig verloopt.

Een goede klik is heel belangrijk om de coaching te laten slagen en ook hiervoor geldt; hoe jezelf bent als coach, krijg je terug van je klanten. Ik deel het regelmatig met mensen die ik begeleid binnen 2MoveMindful “Ben en blijf jezelf, dat is de basis van vertrouwen!”

Ik ben er ook nog!

Zelf kom ik uit de zakenwereld waar een dik salaris en een dure auto heel normaal zijn. Mijn echtscheiding en het overlijden van mijn vader aan aderverkalking deed mij de ogen openen. Ik heb me lang laten leiden door anderen. In 2013 koos ik voor mezelf en de start van mijn enige onderneming 2MoveMIndful was een logisch gevolg daarvan. Ik wilde goed voor mezelf zorgen én iets voor een ander betekenen. Bij 2MoveMindful komen beide werelden samen.

Ik bied mensen een luisterend oor, een groot netwerk en help mensen door te beweging het diepste verlangen in zichzelf naar boven te halen. Niet meer uitstellen maar doen!

We vergeten vaak hoe belangrijk bewegen is!

Uit onderzoek blijkt dat mensen die veel zitten eerder sterven! Een harde binnenkomer maar ook de harde realiteit. Mensen die meer dan 8 uur per dag zitten en weinig bewegen hebben een grote kans op vroegtijdig overlijden
Van deze groep mensen heeft 74% een hogere kans op hart-, en vaatziekten, diabetes, depressie en kanker. Werk je veel achter het beeldscherm dan heb je ook nog eens verhoogde kans op lichamelijke klachten aan nek, schouders of armen. *Bron: Sedentary behaviour and risk of chronic diseases (2017)

Bewegen is de oplossing! Tussen je werkzaamheden door even bewegen en weg van het beeldscherm doet wonderen. Een wandeling in de pauze of staand werken kan al bijdragen aan een betere gezondheid en concentratie. Of wat dacht je van een hogere productiviteit, meer energie, een betere nachtrust, meer zelfvertrouwen, een gezonder gewicht en een positief gevoel? Ook dat doet bewegen met je fysieke en mentale gezondheid!

De eerste stap is de grootste stap

Je maakt in eerste instantie de keuze om jezelf op één te zetten en dat is vaak de grootste stap. De rest daarna gaat vanzelf. Door te bewegen kom je letterlijk in beweging. Je kunt spanning loslaten waardoor ruimte voor nieuwe ideeën ontstaan. Ook kun je meer ruimte ervaren en daardoor andere keuzes omarmen.

Het belangrijkste is dat je jezelf blijft en teruggaat naar de vraag “Wat wil IK?”
Je maakt eigenlijk een afspraak met jezelf, niet met mij! Ik ben alleen de stok achter de deur. Soms confronterend maar wel goed om een verandering te weeg te brengen.

Samen leren, samen groeien!

Als coach leer ik ook van de mensen op mijn weg. Zo heb ik van deze ondernemer geleerd dat de maatschappelijke waarde van het werk wat je doet en het vertrouwen dat je mensen geeft heel belangrijk is voor een gezonde maatschappelijke balans.

Vertel me eens? Wat kan ik van jou leren? En waar kan ik je mee helpen?

Rust, Overzicht of juist meer energie? Wil je beter slapen, minder piekeren en posiMever in het leven staan? Of heb je te maken met verlies of een verandering waar je maar niet aan kunt wennen?

Laat mij je sparringpartner zijn binnen je business en je persoonlijke ontwikkeling en neem nu de kans om te groeien!

Bel voor meer informatie of stuur een mail!

Ik kijk ernaar uit kennis met je te maken.

Deel dit inspiratie verhaal via:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Print

Hulp nodig?

Ik ben hier om jou te helpen!

Iets niet duidelijk?
Voel je vrij om contact op te nemen, ik beantwoord graag jouw vragen!