2movemindful blog:

Hoe gaat jouw bedrijf gezond de toekomst in?

Je hoort en ziet het overal; bedrijven die hun beleid veranderen omdat ze in de concurrerende markt hun best moeten doen om hun positie te houden of te verbeteren. Ze maken zich op voor een succesvolle toekomst. Maar hoe zit het met het personeel?

Het risico bestaat dat het personeel onder druk komt te staan. Zijn vaak niet of onvoldoende geïnformeerd en zien het nut niet van alle veranderingen. ‘ We hebben het al jaren zo gedaan en dat ging goed; waarom moeten we nu veranderen?’

Onderling ontstaat er onrust. Het verzuim stijgt.

Herken je dat binnen jouw bedrijf?

Loop eens wat vaker rond op de werkvloer en hou je oren en ogen geopend. Luister wat jouw medewerkers te vertellen hebben of nog beter hoor wat ze niet zeggen.

  • Zie jij nog plezier op de werkvloer?
  • Zie je enthousiasme op de werkvloer?
  • Vallen er stiltes als jij in de buurt bent?

Hoe is het ziekteverzuim percentage sinds het bedrijf het beleid veranderd heeft?

Als je deze vragen positief beantwoord en je weet precies hoe de zaken binnen jouw bedrijf gecommuniceerd zijn en het personeel is tevreden is er niets aan de hand. Echter kan het zijn dat er nog heel wat werk aan de winkel is binnen jouw bedrijf. Het personeel is per slot van rekening belangrijk voor het uitdragen van jouw diensten.

Vraag jezelf af hoe het komt dat het ziekteverzuimpercentage zo omhoog gegaan is. Duik er eens dieper in. Ligt het aan de werkdruk die gestegen is? Geestelijk of lichamelijk? Extra aandacht voor het personeel lijkt misschien een grote investering, maar uiteindelijk heb je veel voordelen;

  • minder ziekteverzuim, dus lagere kosten.
  • Tevreden personeel
  • Productiever personeel

Benieuwd naar ons aanbod voor bedrijven?

Ervaringen van onze klanten