2movemindful blog:

Ervaring hardloopcoaching – Angelique

Angelique werkte al jaren in de zorg. Door een reorganisatie moest ze opnieuw solliciteren op haar eigen functie. Een belangrijk onderdeel hiervan was een assessment. Angelique was er met haar hoofd totaal niet bij, waardoor het assessment mislukte. Hierdoor werd ze, naar jarenlang goed functioneren, aan de kant gezet.

Wanneer ik haar ontmoet, zie ik hoe moeilijk ze het hiermee heeft. Met enorm veel piekeren en onrust tot gevolg. Allereerst laat ik haar vertellen hoe ze zich daarbij voelt en wat de impact is op haar lichaam. Ze is veel afgevallen en heeft lichamelijke klachten. Een dusdanig teken dat het roer nu echt om moet.

“door alles wat er gebeurd is voel ik mij onzeker en weet ik niet wat ik moet doen”

Samen gaan we een stuk hardlopen in de natuur en ik merk gelijk dat ze een aardig tempo heeft. ‘Ben je je hiervan bewust?’ vraag ik. Angelique had geen idee. Ik vertel haar dat wij mensen vaak de neiging hebben om vluchtgedrag te tonen en hard “weg te lopen” van onze problemen.

“Door te vertragen en regelmatig stil te staan leert ze wat dit met haar lichaam doet” ​

 

Samen bepalen we haar doelen en hoe we dit gaan aanpakken. Naast haar persoonlijke ontwikkeling wil ze graag aan haar hardlooptechniek werken. Een perfecte combinatie van inspanning en ontspanning. Na iedere sessie evalueren we en geef ik haar een opdracht mee. De eerstvolgende sessie bekijken we hoe ze zich voelt en of er vooruitgang is. Zowel lichamelijk als mentaal. O.b.v. deze evaluaties bepalen we of er aanpassingen nodig zijn.

“Maatwerk afgestemd op wat zij nodig heeft op dat moment”

 

Op dit moment heeft Angelique zelfs twee sollicitatiegesprekken lopen waarbij ze een goede kans maakt op een nieuwe baan. Wat een fantastisch nieuws!

Door de oefeningen die ik haar meegeef, leert ze keuzes vanuit zichzelf te maken. Weloverwogen keuzes die goed voelen. Hierdoor krijgt ze meer en meer zelfvertrouwen en staat ze volledig achter de keuzes die ze maakt omdat het haar keuzes zijn. We staan stil in een natuurgebied en kijken uit over een prachtig meer. En het mooie is dat op dat moment de zon doorkomt.

Ik zie tranen over haar wangen lopen:

“Ik besef me nu dat ik dit allemaal gemist heb. Ik vind nu weer de rust en ruimte om toe te laten wie ik ben, wat ik doe en hoe ik het doe. Dat ik een keuze heb hoe ik met de dingen om ga en de regie over mijn eigen leven weer in de hand kan nemen.’’​

 

Na afloop van de sessies kreeg ik een lief persoonlijk berichtje:

“De sessies waren een cadeautje voor mijzelf, dankjewel daarvoor Hans”

Inmiddels heeft Angelique een nieuwe baan waarin ze zich happy voelt en waarin voldoende ruimte zit om tijd voor zichzelf te nemen. We hebben nog regelmatig contact en lichamelijk gaat het ook een stuk beter.

Loop jij ook tegen zaken aan waarbij je hulp kunt gebruiken?

Ervaringen van onze klanten